×

Gronddetectie

Subtiel. Dat is onze gronddetectie.

Subtiele en effectieve terreinbeveiliging

Subtiel. Dat is onze gronddetectie. En daarmee de ideale beveiliging om de pakkans van indringers te vergroten. Het systeem is niet zichtbaar, waardoor een indringer niet in de gaten heeft dat er een alarm in werking is gesteld en dat de meldkamer een melding heeft ontvangen. Gronddetectie is aan te brengen bij iedere denkbare ondergrond en heeft geen invloed op het aanzicht van een terrein.

Hoe het werkt
De gronddetectie is een vorm van seismische trillingsdetectie. Een nauwkeurige positie bepaling ontstaat door het indelen van vlakken op een terrein. Ieder vlak in het terrein heeft een eigen detectiesysteem. Het vlak, ook wel de zone genoemd, krijgt een nummer die wordt meegegeven aan het alarmsysteem en geeft op die manier aan in welke zone er mogelijk een indringer is. Andere voordelen van het indelen van zones, is dat eventuele bedrijvigheid kan door gaan in de nacht.

Voordelen

  • Onzichtbaar
  • Makkelijke installatie
  • Onderhoudsvrij
  • Geschikt voor verschillende type ondergrond
  • Nauwkeurige positie bepaling

Veelgestelde vragen

Hoeveel impact heeft de installatie op mijn terrein?

De sensoren worden ingegraven met een onderlinge afstand van ca. 6-8 meter waardoor de ingreep op het terrein minimaal is en het ook op bestaande terreinen aangebracht kan worden.

Hoe zit het met de betrouwbaarheid van het systeem?

Het systeem heeft een dusdanige betrouwbaarheid dat het niet alleen bij het bedrijven veelal toegepast wordt, ook overheidsinstanties en gevangenissen zijn voorzien van gronddetectie om de veiligheid te waarborgen.

Is het systeem weersbestendig en hoe zit het met mogelijke valse alarmen?

Het systeem is ongevoelig voor weersomstandigheden, ook bij strenge vorst, regenval of mist is het systeem volledig betrouwbaar. Door middel van de slimme detectoren is een bevroren ondergrond geen enkel probleem voor het systeem. De Sensoguard producten zijn daarnaast uitgerust met een self-learning algoritme, waardoor valse alarmen tot een minimum wordt beperkt. Hierdoor is bijvoorbeeld ook onderscheid te maken tussen voertuigen en voetstappen.

Meer informatie?

Al 25 jaar is Ecotax Terreinbeveiliging uw partner in beveiliging en detectie op buiten terreinen. Samenwerken met ons betekent kiezen voor ervaring, kwaliteit en service.

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands