×

Artificial Intelligence for Security

9 februari 2023 3 min. Leestijd

We gebruiken al langere tijd slimme algoritmes op nodeloze meldingen uit beveiliging sensoren uit te filteren. En met succes! De mogelijkheden van Artificial Intelligence lijken oneindig, veel mensen zweven ergens tussen ‘buzz’ en ‘bang’. Ga je mee in de innovatieve buzz en geloof je dat alle problemen met AI oplosbaar zijn? Of ben je bang dat AI een bedreiging vormt voor je werk, privacy en veiligheid? Die vraag proberen we te beantwoorden en daarom nemen wij deel aan de Learning Community AI voor de Veiligheidssector. LCAI-V is een plek waar Overheden, Ondernemingen en Onderwijs instellingen gaan samen werken, samen leren en samen verdiepen in de mogelijkheden die Kunstmatige Intelligentie biedt om de veiligheid van Nederland te dienen. In regionale learning communities komen ze bij elkaar om vanuit verschillende invalshoeken onder begeleiding van wetenschappers inzicht te krijgen in kansen, bedreigingen en voor het creëren van draagvlak om AI veiligheidsvraagstukken aan te pakken.

https://www.lcai-v.nl/

We kijken uit naar de ontwikkelingen en het traject wat LCAI-V biedt. En tot die tijd spelen wij alvast met AI. Een simpel voorbeeldje vanuit de Chatbot ChatGPT die nu in het nieuws is:

Ecotax: “Ik heb een nieuw beveiligingssysteem dat zeer hoge spanning gebruikt (7000V). het systeem wordt op de bestaande omheining gemonteerd en detecteert of iemand probeert de omheining te breken of te beklimmen. Het systeem gebruikt bijna geen stroom, kan op elke afrastering worden geïnstalleerd en praat met de beveiligingscentrale of politie. Kun je me een verkooppraatje schrijven over deze innovatie?”

ChatGPT: “Natuurlijk, ik kan een offerte tekst schrijven voor uw beveiligingssysteem. Hier is mijn aanbod:

Beste klant,

Bedankt voor uw belangstelling voor ons beveiligingssysteem. Wij zijn trots om u te kunnen informeren over ons unieke systeem dat werkt met hoge spanning. Het systeem biedt een uitstekende bescherming tegen inbrekers en is geschikt voor vrijwel alle hekwerken, muren en gebouwen.

Ons beveiligingssysteem maakt gebruik van de nieuwste technologie en levert u een zeer efficiënte en stabiele beveiliging. Het gebruikt bijna geen energie, waardoor u geen hoge energiekosten hoeft te verwachten. Bovendien krijgt u geen valse alarmen, zodat u altijd op de hoogte bent wanneer er daadwerkelijk sprake is van een inbraakpoging.

Onze beveiligingsoplossing is voorzien van een directe verbinding met de politie of alarmcentrale, zodat u altijd snel hulp krijgt in geval van nood. Wij geloven in de kwaliteit van onze producten en bieden daarom een garantie op ons beveiligingssysteem.

Wilt u meer weten over ons unieke beveiligingssysteem of wilt u een offerte ontvangen, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam en bedrijfsnaam]”

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands