×

De mogelijkheden van Seismische Gronddetectie

14 februari 2019 2 min. Leestijd

In een eerder artikel hebben we gesproken over de verschillende beveiligingsoplossingen die Ecotax Beveiligingstechniek te bieden heeft. In dit artikel gaan we, zoals beloofd, iets dieper in op de mogelijkheden van onze trillingsdetectie door middel van seismische gronddetectie.

Korte introductie van onze SensoGuard gronddetectie
Gronddetectie is een onzichtbare beveiligingsoplossing voor het detecteren van voetgangers of voertuigen uw terrein. Gronddetectie is niet nieuw in beveiligingswereld, maar met de producten van SensoGuard tillen wij gronddetectie naar een hoger niveau. SensoGuard is ontwikkeld door deskundigen op het gebied van seismische systemen. Technieken die worden gebruikt in de registratie en herkenning van aardbevingen kunnen nu ook voor beveiligingsdoeleinden worden gebruikt. Trillingen in de grond worden omgezet naar elektrische signalen. Deze signalen worden per sensor verwerkt. De producten van SensoGuard zijn hiervoor uitgerust met een uniek self-learning algoritme, waardoor er onderscheid kan worden gemaakt tussen voertuigen en voetstappen en waardoor valse alarmen tot een minimum worden beperkt. Ook hebben weersomstandigheden hierdoor geen enkele invloed op het systeem. Gronddetectie is met de komst van SensoGuard niet meer alleen weggelegd voor grote terreinen. Zodra een terrein 10 meter doorsnede heeft, biedt SensoGuard al mogelijkheden.

De combinatie van gronddetectie en camerabewaking
Ondanks het lage aantal valse meldingen, komen deze bij gronddetectie nog steeds meer voor dan bijvoorbeeld bij ons schrikdraadsysteem. Wij plaatsen daarom gronddetectie vaak in combinatie met een beveiligingscamera. Hiermee kunt u verifiëren of er een echt iets aan de hand is. Als u al camerabeveiliging heeft, kunnen wij uw bestaande camerasysteem gebruiken. Hiernaast bieden we ook een mobiele oplossing met gecamoufleerde camera’s. Deze camera’s werken op een accu en kunnen doormiddel van GPRS of 4G een foto per e-mail doorsturen. Doordat de camera’s gecamoufleerd worden geplaatst is de kans op een heterdaad vele malen groter!

Veel voorkomende toepassingen van trillingsdetectie in de grond
Gronddetectie wordt vaak in andere situaties toegepast dan bijvoorbeeld schrikdraadbeveiliging. Wanneer terreinen voorzien zijn van een hekwerk, adviseren wij in eerste instantie vaak ons uiterst betrouwbare APS3000 schrikdraadsysteem. Er zijn echter ook veel situaties waar SensoGuard de voorkeur geniet. Vooral bij de grote privéwoningen en enorme terreinen als bijvoorbeeld pretparken of dierentuinen, zien we vaak dat Sensoguard wordt toegepast. Hiernaast is SensoGuard Gronddetectie erg populair als extra beveiligingsschil bij high security objecten als gevangenissen, militaire complexen en GGZ instellingen. Het grote voordeel van SensoGuard bij privé woningen is dat het systeem onzichtbaar is, maar toch voor een extra detectieschil zorgt rondom de villa.  Bij enorme terreinen heeft SensoGuard het voordeel dat het vaak voordeliger is om een aantal zwerfsensoren te plaatsen op kritieke punten, dan om het gehele terrein af te rasteren met ons schrikdraadsysteem. Hiernaast is gronddetectie op dergelijke terreinen uitermate geschikt om binnensluiters te detecteren. De kans op een “heterdaadje” is groot omdat de binnensluiter vaak niet door heeft dat hij of zij gedetecteerd is. Ook wanneer er geen hekwerk om het terrein staat of wanneer er enorm veel begroeiing rondom het terrein aanwezig is, kan gronddetectie de uitkomst bieden. Voorbeelden van dergelijke situaties zijn bouwterreinen, boerderijen en natuurgebieden maar ook bijvoorbeeld illegale afvaldumpplaatsen, pijpleidingen of kritieke spoorwegdelen kunnen in combinatie met een gecamoufleerde camera nauwlettend in de gaten gehouden worden. Het blijft echter een overweging die in iedere situatie opnieuw gemaakt moet worden.

Gronddetectie in uw situatie
Heeft u interesse in gronddetectie? Wij gaan graag met u of uw beveiligingsadviseur in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Bij vragen of voor aanvullende informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands