×

De techniek achter schrikdraad

17 maart 2019 4 min. Leestijd

APS3000

De APS 3000 is de 3e generatie alarmunit deze kent een aantal extra mogelijkheden boven de al zeer uitgebreide APS2000 unit. De unit is speciaal ontworpen om te voldoen aan de toekomstige eisen en wensen. Het APS® 3000 systeem kent drie detectie principes in de detectieketen, dit maakt het systeem tot een uitzonderlijk betrouwbaar systeem dat voldoet aan de hoogste eisen. Wanneer twee van de drie detectie principes een alarmmelding genereren, wordt een verificatiealarm afgegeven. Dit houdt in dat de alarm met verhoogde prioriteit opgevolgd wordt door de politie. Het systeem is microprocessor gestuurd heeft een aantal unieke eigenschappen. De units hebben standaard twee zones maar kunnen middels databus gekoppeld worden tot maximaal 99 units. Op de databus kunnen in/uitput modules gekoppeld worden en LCD informatiepanelen.

De hoogspanning kan onafhankelijk van elkaar per zone in- of uitgeschakeld worden, terwijl de detectie middels het laagspanningspuls signaal  24 uur per dag gegarandeerd blijft. Dit geeft de mogelijkheid om bepaalde delen van het terrein actief te wapenen terwijl het aanraken van de detectieketen op andere gedeelten geen hinderlijke stroomstoot geeft. In de detectie keten zijn naast de actieve draden ook aarde draden opgenomen deze draden zorgen ervoor dat het schokeffect van het schrikdraad optimaal is. Deze aarde draden worden eveneens gedetecteerd en geven alarm bij kortsluiting of het doorknippen van de draad. Begin 2017 zal de APS 3000 uitgerust gaan worden met een nieuwe MPB die op nog langere hekwerkdelen nauwkeurig zal detecteren. Ook is er een module ontwikkelt die er voor zorgt dat de APS 3000 via bluetooth kan communiceren. Deze functie gaat er voor zorgen dat het nieuwe touchscreenbedieningspaneel zonder bekabeling te bedienen is.

 

 

Sabotage detectie en noodstroom
Het systeem heeft uitgebreide sabotagedetectie, zo wordt het openen van besturingsunits, of LCD informatiepanelen gedetecteerd. De databus wordt bewaakt en de unit blijft 48 uur functioneren bij stroom uitval waarbij de hoogspanning zelfs minimaal 4 uur actief blijft.

Laag energie verbruik
Het energieverbruik van de unit is uitzonderlijk laag, het verbruik bij ingeschakelde hoogspanning is ca. 25 watt, wat inhoudt dat de unit minder verbruikt dan een standaard gloeilamp. de energiekosten om uw  terrein te bewaken zijn derhalve verwaarloosbaar.

I/O –relaiskaart
De APS® 3000 unit wordt geleverd met een I/O relaiskaart welke ingebouwd is in de besturingskast maar desgewenst uit te nemen is en op een andere plaats in het gebouw te plaatsen is waarbij de gegevens overdracht via de Databus geschied. De relaiskaart biedt potentieel vrije wisselcontacten waardoor het met ieder ander alarmsysteem te integreren is. Door de unieke modulaire opbouw van het systeem is het eenvoudig om nadien uitbreidingen toe te passen.

Samenvatting:

  • Nieuwste generatie Ecotax schrikdraad detectie systeem
  • Netwerkstructuur via CAN bus principe
  • Automatische puls synchronisatie toegepaste energizers door master/slave principe
  • Input/output kaarten van meerdere kasten kunnen centraal worden aangeboden
  • Software matige koppeling op alle gangbare gebouwenbeheer systemen
  • Bij brand gecontroleerde uitschakelmogelijkheid hoogspanning door brandmeldinstallatie
  • Hoogspanning van iedere aanwezige detectiezone kan apart worden in en uitgeschakeld
  • Maximaal opgenomen vermogen slechts 25 watt dus zeer energiezuinig
  • Standaard weerbestendige polyester IP 54 spatwaterdichte buitenbehuizins
ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands