×

Diefstal zonnepanelen

5 juni 2019 4 min. Leestijd

Vorige week kwam er weer een interessant artikel voorbij. Op woensdag 22 augustus zijn er zonnepanelen gestolen van een geluidswal langs de A7. In totaal zijn er 84 panelen weggehaald en de politie tast in het donker. De panelen zijn ongeveer anderhalve meter bij een meter groot en wegen achttien kilo per stuk. Nu waren dit gelukkig al oudere zonnepanelen waarvan de dagwaarde tussen de 20 en 30 euro per paneel lag maar moderne zonnepanelen kosten toch al snel een stuk meer en wegen een stuk minder.

Zonnepanelen zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Het investeren in zonnepanelen heeft niet alleen grote voordelen voor het milieu maar is ook financieel gezien een goede investering… Mits de panelen tussendoor niet gestolen worden!

De meest toegepaste beveiligingsmethode van zonneparken tegen diefstal of vandalisme, is een gaashekwerk met een Electric Fence (schrikdraadbeveiliging) aan de binnenzijde. Op dit schrikdraad staat een veilige stroompuls van 7000 Volt! Dit schrikt de vandalen of dieven af en vormt een zeer pijnlijke, fysieke barrière. Mochten ze het systeem proberen te saboteren, dan krijgt u direct een melding.

Op afgelegen terreinen vormt onkruid vaak een probleem voor het schrikdraadsysteem. Een alarm omdat het onkruid te hoog staat is vervelend en brengt vaak kosten met zich mee. Ecotax Terreinbeveiliging heeft daarom in het intelligente schrikdraadsysteem een begroeiingsalarm gemaakt. Door slimme metingen weet het systeem dat het hekwerk steeds meer begroeit raakt met onkruid. U of uw hovenier krijgt dan op tijd een melding waardoor nodeloze alarmen voorkomen worden.

We zien ook steeds meer ondernemers die er voor kiezen om zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand te plaatsen. Duurzaam ondernemen wordt belangrijker en zonnepanelen bieden een mooie uitkomst op dit vlak. Het beveiligen van dakranden doen wij dan ook met regelmaat.

Wilt u meer informatie over het effectief beveiligen van uw hekwerk of dakrand?

Neem dan zeker contact met ons op!

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands