×

Ecotax Ontwikkelt 'voelend' schrikdraad hek

29 maart 2019 2 min. Leestijd

Dat je een Ecotax schrikdraad systeem met 9000V wel voelt, daar kan menig inbreker over meepraten! Uit het veld geslagen en met een pijnlijk gevoel blijven ze achter… Maar sinds kort ‘voelt’ het hekwerk ook terug. Dat wil zeggen dat we naast spannings- en weerstandsverschillen op het schrikdraadraster, ook kunnen meten of er iemand aan de draden zit.

Met ons nieuw ontwikkelde product: FDB. Het Force Detection Board meten we de krachten op ons hekwerk en kunnen we hier slim een alarm uit genereren. De ontwikkeling van dit board was een zeer specifieke wens van een kritische klant met een zeer hoog risico object. En weer blijkt: Kritische klanten zijn de beste klanten!

“KRITISCHE KLANTEN ZIJN DE BESTE KLANTEN!

Het dwingt je tot nadenken, innoveren en direct implementeren”

Het resultaat van deze ontwikkeling is een sensor die we op slimme wijze, in allerlei constructies kunnen inbouwen. Denk aan hekwerk, schuttingdelen of boven op muren.

Maar door de ontwikkeling van het zelf-kalibrerende algoritme hebben we ook de analyse van ons schrikdraad nóg nauwkeuriger kunnen maken. Wat praktisch inhoudt dat we de elektronica zonder koeling of heater kunnen plaatsen in nog verder uiteenlopende temperaturen.

Belangrijk voor bestaande klanten: Omdat ons volledige systeem software gebaseerd is krijgen alle klanten met onderhoud deze software update gewoon tijdens het gepland onderhoudbezoek. Hierdoor is de calibratie van het systeem over langere tijdsperioden en bij grotere temperatuur verschillen gegarandeerd. De uitbreiding van de uw systeem met FDB is ook mogelijk, hierover kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

Als u meer wilt weten over de techniek achter ons systeem, neem dan contact met ons op.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands