×

Nu we terugblikken, kunnen we stellen dat dit ons eindelijk rust heeft bezorgd én… geen enkele inbraak meer

16 maart 2021 3 min. Leestijd

Fijnmechanische industrie Oostwegel B.V. heeft een geschiedenis van vele inbraken. Door een specifieke groep inbrekers werden carbide inserts en andere speciale gereedschappen gestolen. Deze groep heeft een uniforme werkmethode voor inbraken bij soortgelijke bedrijven. De inbraak begint bij het saboteren van de omheining waarna ze met een decoupeerzaag een opening maken in het pand. Eenmaal in het pand weten ze met uiterste precisie de meest attractieve goederen te vinden. Dit is naar het lijkt door verkenningsrondes van bezoekers

Na de inbraak is het haast zeker dat er binnen een paar weken een herhaling optreedt. Zodra de voorraad is aangevuld, wordt deze opnieuw buitgemaakt.

“In het verleden hadden we gemiddeld 3 pogingen tot inbraak per jaar, het heeft zo’n enorme impact zowel op het bedrijf als privé. In sommige gevallen was het resultaat een totale stilstand van productie”

Dit leverde problemen op met de leveringen, de schades zijn bij ons opgelopen tot in de honderdduizenden euro’s. “De angst voor een volgende inbraak zit er diep in, nog 1 keer en we kunnen stoppen”. Het laatste waar je als ondernemer zorgen over wil hebben, is angst voor diefstal. Toch heerst er bij Oostwegel jarenlang angst, stress en problemen veroorzaakt binnen onze bedrijven.

Toch heerst er bij Oostwegel jarenlang angst, stress en problemen veroorzaakt binnen onze bedrijven. In 2016 lieten ze zich adviseren door Ecotax Terreinbeveiliging. Het advies was logisch en doeltreffend: De perimeter van je terrein dusdanig afsluiten met detectie én stroomschok. Om daarmee de indringers te ontmoedigen. Na intensief contact vóór en tijdens installatie door mannen die hun vak verstaan hebben wij naar tevredenheid het systeem in werking laten stellen en laten koppelen op het bestaand inbraaksysteem.

“Nu we anno 2021 terugblikken op de afgelopen jaren kunnen we stellen dat dit ons eindelijk rust heeft bezorgd én… geen enkele inbraak meer. Het is de investering dubbel en dwars waard geweest!’’

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands