×

Leeuwen binnenhouden met ZooSecure

2 maart 2019 3 min. Leestijd

Leeuwen ontsnapt in Leipzig

In de dierentuin van Leipzig zijn op 29 september 2016 de leeuwen Majo en Motshegetsi uitgebroken. Het is een van de twee fataal geworden, meldden Duitse media. Er was volgens een woordvoerster van de dierentuin geen publiek in gevaar omdat de zoo nog niet open was. Politie en het personeel zijn er na uren in geslaagd het katachtige gevaar te bedwingen.

Eén leeuw werd rond 11.30 terug in zijn verblijf gedreven en de ander is uiteindelijk doodgeschoten, toen de verdoving die hem met een geweer was toegediend, niet bleek te werken. De directeur van de dierentuin Jörg Junhold noemde het volgens de Leipziger Volkzeitung,, een tragische afloop”. Hoe de leeuwen buiten hun verblijf zijn gekomen is niet duidelijk. Mogelijk dreef nieuwsgierigheid de jonge dieren, want ze waren pas een maand in Leipzig. Ze moesten nog wennen. Na drie weken binnen wennen aan de omgeving en de dierenverzorgers, mochten ze circa een week geleden naar het buitengedeelte van hun verblijf.

Het was niet de eerste keer dat Leipzig met leeuwen worstelde. Tijdens een groot feest in oktober 1913 rond de verjaardag van een slag tegen Napoleon, ontsnapte zes leeuwen uit hun verblijf, dat eigendom was van een particulier. Dit ontketende er honderd jaar na de Volkerenslag bij Leipzig (1813), de leeuwenjacht van Leipzig. Geen van de zes dieren overleefde het.

Bron: Telegraaf

ZooSecure

Ecotax Beveiligingstechniek  heeft al geruim 10 jaar ervaring met het leveren van maatwerk afrastering en schrikdraad aan verschillende dierentuinen in Nederland.  ZooSecure van Ecotax Beveiligingstechniek zorgt voor betrouwbare beveiliging, ofwel het binnenhouden van de dieren door middel van speciale afrastering. Door enthousiaste en ervaren installatie teams in combinatie met een sterke R&D afdeling zijn wij instaat snel en passend maatwerk te leveren. Wil je meer te weten komen over ZooSecure of Ecotax Beveiligingstechniek? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands