×

Miljoenen diefstallen bij boeren door nieuwe en innovatieve systemen

21 september 2021 2 min. Leestijd

Inbraken op het platteland komen steeds vaker voor, blijkt uit onderzoek van NOS op 3. Zowel de loonwerkers als de boeren zijn steeds vaker de dupe van inbraken. De voornaamste reden hiervoor is dat onze Nederlandse boeren ver vooruit lopen met innovatieve systemen zoals GPS, drones en bodemvochtstations. Door deze apparatuur zijn de Nederlandse boeren één van de meeste efficiëntste boeren ter wereld.

Helaas zijn boeren door deze systemen zeer in trek bij criminelen en worden tractoren steeds vaker ontdaan van hun GPS systemen. Naast dat deze systemen erg prijzig zijn, zitten deze ook vol met waardevolle informatie, die vrijwel niet te vervangen is. Door het verliezen van je belangrijke data en de systemen wordt er in de productie stevig aan de handrem getrokken. De kosten lopen enorm op doordat de teelt of bemesting niet of minder efficiënt door kan gaan.

Ecotax beveiligingstechniek is het meest innovatiefste beveiligingsbedrijf van Nederland.
Met onze talloze oplossingen kunnen wij uw agrarische systemen beveiligen zowel op het land als op uw erf zelf.

Wij kunnen uw erf beveiligingen met een 7000 volt APS3000 schrikdraadsysteem, waar we al 25 jaar de specialist en ontwikkelaar van zijn. Met deze ervaring kunnen wij het schrikdraadsysteem toepassen op verschillende hekwerken, losse palen of andere maatwerk oplossingen.

Indien u liever geen schrikdraad wilt of omheining, dan zijn er nog tal van oplossingen in ons assortiment. Zoals ons gronddetectiesysteem. Deze onzichtbare seismische trillingsdetectie kan zowel in het land als op het erf worden geïnstalleerd. Op het erf kiezen wij voor een vast systeem wat met een centrale unit aangesloten wordt op het netstroom.

Op het land kiezen wij voor losse units met een verwerkingsmodule die uitgevoerd wordt met een accu met een levensduur van ca. 1 jaar. De sensoren worden altijd minstens per 3 stuks geleverd. Deze graven we samen met u in op de gekozen locatie, denk bijvoorbeeld aan de ingang van uw perceel of naast uw bodemvochtstation. Wanneer een potentiële dief in een straal van 7 meter rondom de sensor loopt, geeft de sensor een alarm en wordt u thuis gewaarschuwd.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands