×

Nasleep van een inbraak

16 februari 2019 3 min. Leestijd

Een Primera-vestiging in Andijk is binnen anderhalve week twee keer bezocht door dieven. Beide keren verdween voor 4.000 euro aan sigaretten, de ondernemers ondervinden nu de nasleep van een inbraak.

In de video is goed te zien hoe groot de Nasleep van een inbraak kan zijn. Niet alleen de bedrijfsproces ondervindt hier hinder van, ook de mentale schade is enorm. Om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van een bedrijfsinbraak, zijn er verschillende mogelijkheden toe te passen op uw terrein of bij u winkel.

De nasleep van een inbraak

De nasleep van een inbraak maakt dat u niet meer met hetzelfde gevoel in uw bedrijf werkzaam bent. Met het ophangen van beveiligingscamera’s registreert u een dergelijk voorval, maar voorkomt u de inbraak zelf niet. Dit is wel mogelijk als de pakkans vergroot wordt door slimme toepassingen. Een van de mogelijkheden is schrikdraadbeveiliging, een raster van stroomdraden op uw hek waar hoogspanning op staat. Schrikdraadbeveiliging schrikt af en voorkomt in 99 van de 100 keer dat een inbreker een poging waagt.

Naast het afschrikeffect, voorzien wij ook in niet zichtbare oplossingen, de detectiesystemen. Onze detectiesystemen bestaan uit trillingsdetectie en gronddetectie. Gronddetectie is de ideale manier om de pakkans van indringers te vergroten. Doordat het systeem niet zichtbaar is, heeft een indringer niet in de gaten dat de gronddetectie een alarmering heeft gegeven aan de meldkamer. Gronddetectie is aan te brengen bij iedere denkbare ondergrond, heeft geen invloed op het aanzicht van een terrein en is ideaal te combineren met andere beveiligingsoplossingen zoals schrikdraadbeveiliging.

Trillingsdetectie heeft eenzelfde werking als gronddetectie, maar wordt aangebracht op het hekwerk. Door middel van sensoren detecteert het systeem activiteit bij het hekwerk en geeft deze door aan het alarmsysteem. De melding die doorgegeven wordt, kan eventueel in combinatie met een beveiligingscamera, rechtstreekse beelden verzenden naar de meldkamer.

Al met al zijn er dus tal van oplossingen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een overval en daarmee de nasleep van een inbraak.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands