×

Artis en het Ecotax schrikdraadsysteem

11 februari 2019 5 min. Leestijd

Het nieuwe olifanten verblijf van Artis wordt voorzien van het Ecotax schrikdraadsysteem.

Ecotax beveiligingstechniek is al jaren hofleverancier van verschillende dierentuinen, waaronder Artis. Naast het ontwerp van het Ecotax schrikdraadsysteem heeft de klant ook het ontwerp van de speciale Olifanten bestendige poorten en hekwerk bij onze R&D afdeling neer gelegd.

Pike Moerland, hoofd van deze afdeling, roemde de professionaliteit van het Artis Team wat betrokken is bij de bouw van het Olifanten verblijf. Kritische en professionele klanten, zien we graag, die waarderen de kwaliteit en de expertise die we reeds 22 jaar op de markt zetten.

De uitdaging in dit project was dat de schrikdraadbeveiliging en het hekwerk een rennende volwassen olifant moet kunnen stoppen en daarnaast ook zo mooi mogelijk moet zijn zodat het opgenomen kan worden in het ontwerp van de Architect.

Het ontwerp

Op 30 maart 2016 is de bouw gestart. De Chinese vernisboom vormt samen met 17 andere metershoge bomen  een bosrand als afscheiding langs de Hollandse tuin, op de plek van de voormalige Roofdierengalarij. De beplating in en om het olifantenverblijf krijgt een Aziatische uitstraling. de bomen worden afgewisseld met bamboe, gember- en bananenplanten en wintergroene heesters die doorkijk geven op het nieuwe verblijf. De rotspartij die in het midden van het verblijf zal komen, wordt voorzien van bomen die als beschutting zullen dienen voor de toekomstige bewoners.

Olifanten spelen in de natuur graag met water en er zal dan ook een waterpartij worden gerealiseerd. in het voorjaar zal de bassin aangelegd worden, gevolgd door het plaatsen van rotsen. Na de voltooiing van het verblijf, kunnen bezoekers op ooghoogte langs de badende Aziatische olifanten wandelen.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands