×

Ecotax en een duurzame toekomst

5 juni 2024 3 min. Leestijd

Ecotax Beveiligingstechniek zet zich in voor een duurzame toekomst. Ons milieubeleid is erop gericht om de impact op het milieu te minimaliseren door afvalreductie, recycling, en energie-efficiëntie te bevorderen.

De belangrijkste punten uit ons milieubeleid:

Afvalreductie en Recycling
– We scheiden verschillende retour- en reststromen, waaronder papier, vertrouwelijke documenten, aluminium, ferrometalen, roestvast staal (RVS), printplaten, en olie en chemische vloeistoffen.
– We hebben een gespecialiseerde desoldeer afdeling waar herbruikbare componenten van printplaten worden verwijderd en terug geleverd aan de productie.
– Componenten die geschikt zijn voor hergebruik, zoals transformatoren en elektronica behuizingen, worden via een tweede kans verkoper afgevoerd.

Energie-efficiëntie
– Sinds twee jaar hebben we al onze zware breek- en boormiddelen vervangen door accugereedschap, wat het gebruik van benzinegeneratoren minimaliseert.
– Waar mogelijk gebruiken we bij het inhuren van hoogtewerkers en hijsmiddelen hybride of volledig elektrische opties.
– Op ons hoofdkantoor hebben we 250 m² aan zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee we ons elektriciteitsverbruik voor het hele jaar compenseren.

Milieubewustzijn
– Jaarlijks besteden wij in vier toolboxmeetings aandacht aan milieubewustzijn.
– Medewerkers kunnen een renteloze lening krijgen voor milieu- of energiebesparende maatregelen aan hun woning.

Door deze maatregelen streven we naar een schonere en groenere wereld en moedigen we onze medewerkers en partners aan om actief bij te dragen aan het bereiken van onze milieudoelstellingen.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands