×

Systeemnorm voor security management

4 maart 2019 3 min. Leestijd

Security Management Systeem.

Er is een norm gepubliceerd, die helpt bij het inrichten, beheren en verbeteren van het Security Management Systeem (SMS) van een organisatie. Security wordt in deze norm gedefinieerd als het samenstel van maatregelen en middelen die zorgen voor de veiligheid van personen en de beveiliging van de organisatie tegen moedwillig  menselijk handelen.

Het Security Management Systeem wordt beschreven als een bedrijfsproces dat is gebaseerd op een risicobenadering en de Plan-Do-Check-Act (PDCA)-cyclus, en is opgesteld volgens de High Level Structuren voor managementsystemen van ISO. Deze structuur zorgt voor compatibiliteit en vereenvoudigde integratie  met andere op ISO-normen gebaseerde managementsystemen. De norm regelt de bescherming van alle delen, processen, personen, terreinen, gebieden, objecten, infrastructuren, netwerken, systemen, materiële en immateriële eigendommen en belangen van een organisatie. De norm richt zich op strategische, operationele, procedurele, organisatorische, tactische, fysieke en communicatie aspecten van beveiliging.

Bron: Beveiligingsnieuws

Terreinbeveiliging als onmisbare schakel

Voor de juiste fysieke beveiliging van uw organisatie begint u aan de buitenzijde van het pand. Toepassing van een hekwerk spreekt in veel gevallen voor zich maar binnen dit hekwerk detecteren we graag zo vroeg mogelijk wat zich daar afspeelt op die tijden dat publiek ongewenst is. In vaktermen spreken we over terreinbeveiliging.

Ecotax Beveiligingstechniek en SMS

Ecotax Beveiligingstechniek is de specialist als het gaat om terreinbeveiliging. Wij verzorgen voor u de eerste barrière voor kwaadwillende. Die eerste barrière vormen wij bijvoorbeeld door de installatie van schrikdraadbeveiliging op uw hekwerk. De draden komen onder hoogspanning te staan. Deze 7000v puls is veilig, maar zeer pijnlijk voor de inbreker die er mee in aanraking komt. U kunt ook kiezen voor onzichtbare gronddetectie. Gronddetectie is de ideale manier om de pakkans van indringers te vergroten. Doordat het systeem niet zichtbaar is, heeft een indringer niet in de gaten dat de gronddetectie een alarmering heeft gegeven. Voor welke oplossing u ook kiest, Terreinbeveiliging is een onmisbare schakel binnen het Security Management Systeem.

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands