×

Voorkom inbraak op een bedrijventerrein

21 mei 2024 3 minuten min. Leestijd

De schade veroorzaakt door een inbraak in een bedrijfspand kan oplopen tot wel โ‚ฌ100.000. Naast de financiรซle schade brengt een inbraak of diefstal vaak ook veel extra rompslomp met zich mee. Het regelen van alles na zo’n incident kost namelijk veel tijd en energie.

Inbrekers slaan goed beveiligde bedrijfspanden op bedrijventerreinen meestal over. Het is makkelijker om in te breken bij panden op afgelegen of (deels) verlaten terreinen, of bij panden aan de rand van een terrein. Een bedrijfspand aan een vluchtroute zoals een snelweg is ook populair. Het voorkomen van inbraak kan op allerlei manieren, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij niet het makkelijkste doelwit bent met de beste buit. Hooggewaardeerde doelwitten voor criminelen zijn:

  1. Groothandels: Bijvoorbeeld in gereedschappen, auto- of computeronderdelen.
  2. Rijwielzaken: Met grote voorraden racefietsen, mountainbikes en elektrische fietsen.
  3. Dealers van professionele bos- en tuingereedschappen: Bijvoorbeeld in kettingzagen, bladblazers en zitmaaiers.
  4. Autobedrijven: Vooral auto-onderdelen zijn in trek, zoals airbags, velgen en koplampen.

Het is essentieel om je beveiliging serieus te nemen en te zorgen dat jouw bedrijf niet het makkelijkste doelwit wordt. Dit kan onder andere door goed werkende alarm- en beveiligingssystemen te installeren, regelmatige controle van het pand te organiseren, en ervoor te zorgen dat waardevolle goederen niet eenvoudig toegankelijk zijn, dit laatste is niet altijd mogelijk door bijvoorbeeld grote voorraden is het niet anders mogelijk dan uw voorraad of materieel buiten op te slaan. Dan is het belangrijk dat u, uw terrein goed beveiligd.

Hier een aantal tips:

  1. Zorg voor een goede combinatie tussen fysieke en elektronische beveiliging: Het beveiligen van uw terrein door middel van een hekwerk met daarop detectie biedt verschillende voordelen. Door fysieke beveiliging zorgt u ervoor dat u de inbrekers vertraagt, waardoor ze al snel geneigd zullen zijn om een ander doelwit te kiezen.
  2. Schaf een systeem aan met een lage false alarm rate: Het beveiligen van een buitenterrein is een vak apart en heel anders dan binnen. Omstandigheden zoals regen, sneeuw, wind, bomen en dieren kunnen allerlei alarmen opleveren als hier niet goed mee wordt omgegaan. Een schrikdraadbeveiliging is een zeer betrouwbaar systeem in alle weersomstandigheden en heeft geen last van dieren of weer.
  3. Zorg voor een afschrikkende manier van beveiligen: Alleen het opplakken van een sticker met de mededeling “dit pand is beveiligd door…” is vaak niet afdoende. Criminelen zijn vaak vakspecialisten en zullen goed kijken hoe een pand beveiligd is. Ondanks dat esthetiek belangrijk is, kan opvallende beveiliging zoals een hekwerk met schrikdraad erg effectief zijn om criminelen af te schrikken. 7000 volt is een hoop spanning en ook een crimineel vindt dit spannend! Daarom is

Natuurlijk is dit niet enige waar men rekening mee dient te houden, persoonlijke voorkeuren van de ondernemer, locatie, omringende terreinen, wat staat er opgeslagen op het terrein, mogelijkheid voor een hekwerk of fysieke beveiliging etc.

Gratis advies en locatie bezoek neem danย Contact met ons op!

 

Bron:ย Interpolis

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands