×

Fysieke Data Center Beveiliging

29 maart 2023 5 min. Leestijd

Datacenters spelen een cruciale rol in de moderne economie, omdat ze grote hoeveelheden bedrijfskritische informatie en computersystemen opslaan en beheren. De beveiliging van deze faciliteiten is van het grootste belang, omdat elke inbreuk kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, reputatieschade en juridische gevolgen. Ecotax Terreinbeveiliging is een bedrijf dat gespecialiseerd is in buitenperimeterbeveiliging en een reeks oplossingen biedt voor risicovolle omgevingen, waaronder datacenters. In deze whitepaper zullen we onderzoeken hoe de beveiligingsoplossingen van Ecotax kunnen helpen bij het beschermen van datacenters tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal en andere bedreigingen.

Datacenters vallen onder de categorie met hoge risico’s, omdat ze gevoelige informatie en waardevolle apparatuur bevatten. Deze faciliteiten vereisen gespecialiseerde beveiligingsoplossingen om ervoor te zorgen dat ze voldoende beschermd zijn. Ecotax biedt een reeks hoogwaardige beveiligingsoplossingen, waaronder perimeterbeveiligingsoplossingen zoals sensoren en fysieke barrières.

Schrikdraadbeveiliging (Electric Fencing)
De Schrikdraadbeveiliging van Ecotax is een zeer effectieve perimeterbeveiligingsoplossing die een elektrische afrastering gebruikt om indringers af te schrikken. Het systeem geeft een pijnlijke maar veilige elektrische schok af aan iedereen die in contact komt met de afrastering. Als een indringer volhardt, wordt er een alarm geactiveerd dat de beveiligingsmedewerkers waarschuwt voor de inbraak. De elektrische afrastering is zeer effectief, met een 7000 volt lading die veilig maar verlammend is. Het systeem is ook weerbestendig en kan zelfs bij extreme weersomstandigheden werken. Daarnaast wordt het niet beïnvloed door dieren, waardoor het minder gevoelig is voor valse alarmen.

Hekwerkdetectie (Fence Detection)
Hekwerkdetectie is een andere effectieve perimeterbeveiligingsoplossing die Ecotax aanbiedt. Het systeem maakt gebruik van trillingssensoren om elke beweging langs de heklijn te detecteren. Wanneer een indringer probeert over het hek te klimmen of het beschadigt, detecteren de sensoren de trilling en wordt er een alarm geactiveerd. Het systeem is gevoelig genoeg om beweging te detecteren, maar is tegelijkertijd resistent tegen valse alarmen. Het is eenvoudig te installeren en kan worden toegevoegd aan bestaande heklijnen. Dit systeem is zeer effectief en wordt gebruikt in veel hoogwaardige toepassingen, waaronder overheidsgebouwen en gevangenissen.

Seismische grond detectie
Gronddetectie is een zeer effectieve outdoor beveiligingsoplossing die geleverd wordt door Ecotax. Het systeem maakt gebruik van seismische sensoren om grondtrillingen te detecteren die veroorzaakt worden door voetstappen of andere bewegingen. De sensoren worden in verschillende zones geplaatst, waarbij elke zone een nummer krijgt om de locatie van mogelijke inbraak te identificeren. Het systeem is gemakkelijk te installeren en kan worden gebruikt op verschillende oppervlakken. Het is ook weerbestendig en kan werken onder extreme omstandigheden. Gronddetectie is zeer gevoelig voor beweging en kan onderscheid maken tussen menselijke voetstappen en voertuigverkeer, waardoor het een ideale beveiligingsoplossing is voor datacenters.

Conclusion
Kortom, datacenters zijn hoogrisico-faciliteiten die gespecialiseerde beveiligingsoplossingen vereisen om ze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang, diefstal en andere bedreigingen. Ecotax Terreinbeveiliging biedt een scala aan hoogbeveiligde oplossingen die datacenters kunnen helpen aan hun beveiligingsbehoeften te voldoen. Deze oplossingen omvatten perimeterbeveiliging, toegangscontrole en videobewaking. De systemen Schrikdraadbeveiliging, Hekwerkdetectie en Gronddetectie van het bedrijf zijn zeer effectief en gemakkelijk te installeren, waardoor ze ideaal zijn voor datacenters. Ecotax Terreinbeveiliging is een betrouwbare en ervaren leverancier van outdoor perimeterbeveiligingsoplossingen, en hun oplossingen kunnen datacenters helpen beveiligingsrisico’s te beperken en hun kritieke activa te beschermen.

 

Referenties

NorthC Datacenter Almere

Worldstream Datacenter Greenhouse Naaldwijk

Ziggo Vodafone Houten

Ziggo Vodafone Arnhem

Datacenter.com Amsterdam

Global-e datacenter Rijen

Penta Friesland

Dataplace Waalwijk

ecotax team 2

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands