×

Schokkend effectieve beveiliging

Terreinbeveiliging van Ecotax

Hoe werkt schrikdraadbeveiliging?

Met een schrikdraadbeveiliging is uw terrein goed beschermd. Bij contact met het schrikdraad wordt een elektrische schok afgegeven van de draden. Mocht deze schok niet voldoende zijn om de indringer buiten te houden, dan gaat er een alarm af. Alle signalen die het stroomdraad geeft zullen het alarm activeren. Probeert iemand het draad op een andere manier te omzeilen? Het beveiligingssysteem geeft het door! Naast het schrikeffect heeft schrikdraadbeveiliging een waarschuwende functie.

 

Beveilig uw terrein met een afrastering op stroom

Uw terrein beveiligen met een omheining op stroom? Schrikdraadbeveiliging is de ideale manier om dit te doen. De beveiligingsdraden worden vaak als afsluiting gebruikt op bedrijfsterreinen. Fabrieken, luchthavens, ieder soort terrein is geschikt. Zeker wanneer een goed beveiligingssysteem nodig is wordt een schrikdraadbeveiligingssysteem aangeraden. Met het schrikdraad worden indringers niet alleen gedetecteerd, er wordt ook direct alarm geslagen. Pulse schrikdraad voor optimale prestatie.

Voordelen

 • Fysieke barrière rondom uw terrein
 • Integratie met uw bestaande alarmsysteem
 • Veilig en wettelijk goedgekeurd
 • 24 uurs service en 5 jaar garantie
 • Ruim 25 jaar ervaring

Veelgestelde vragen

Kan ik het schrikdraadsysteem koppelen aan mijn huidige alarminstallatie?

Schrikdraadbeveiliging kan gemakkelijk worden gekoppeld aan uw bestaande alarminstallatie. Zo proberen we het zo eenvoudig mogelijk te houden!

Is het schrikdraadsysteem veilig en goedgekeurd?

Ecotax schrikdraadbeveiliging voldoet aan de strengste normen en is internationaal gekeurd. De spanning die afgegeven wordt is weliswaar 7000 Volt, echter de stroomsterkte is zeer beperkt en daardoor veilig. Overdag wordt het schrikdraadsysteem bewaakt tegen sabotage, maar geeft geen stroomstoot af zodat uw medewerkers of passanten hier geen hinder van ondervinden. De detectieketen wordt aan de binnenzijde van het hekwerk/poort aangebracht, dit zorgt er voor dat voorbijgangers niet per ongeluk in aanraking kunnen komen met de detectieketen.

Is het schrikdraadsysteem weersbestendig en hoe zit het met mogelijke valse alarmen?

Schrikdraadbeveiliging is uniek doordat het totaal ongevoelig is voor regen, sneeuw, hagel, mist of harde wind, in tegenstelling tot andere buitenbeveiligingssystemen. Ook valse alarmering door vogels, katten of andere dieren is uitgesloten. Zelfs bij spanningsuitval blijft het systeem nog 48 uur werkzaam! En zijn er calamiteiten? Dan kunt u ons altijd bellen, wij helpen u binnen 24 uur.

Is schrikdraadbeveiliging ook te installeren op poorten?

Ja dat kan. Het schrikdraadsysteem beweegt mee met het open schuiven of open draaien van de poorten.

Schrikdraad beveiliging

Meer informatie?

Al 25 jaar is Ecotax Terreinbeveiliging uw partner in beveiliging en detectie op buiten terreinen. Samenwerken met ons betekent kiezen voor ervaring, kwaliteit en service.

Plaats het schrikdraadbeveiligingssysteem voor of op een hekwerk of andere omheining. Heeft u niet overal een bestaand hekwerk langs het terrein? Dan kan dit ook langs muren of via daklijsten. Het schrikdraad wordt bevestigd op diverse terreinen, zoals:

 • Luchthavens
 • Fabrieksterreinen
 • Bedrijfsterreinen
 • Weilanden en weides
 • Kerncentrales
 • Overheidsgebouwen
 • Particulieren

De voordelen van schrikdraadbeveiliging

Kiest u voor een afrastering met Pulse stroomdraad, dan zult u de verschillende voordelen ervaren. Wat zijn deze voordelen precies?:

 • Installatie is eenvoudig
 • Betrouwbaar alarmsysteem
 • Eenvoudige bediening
 • Weinig tot geen valse meldingen
 • Investering voor de lange termijn

Installatie van het schrikdraadsysteem

Dankzij de eenvoudige installatie is uw nieuwe beveiligingssysteem werkbaar. Met behulp van verschillende hulpstukken worden de draden op een bestaande afrastering geplaatst. Bij het plaatsen van het schrikdraad wordt gezorgd voor een onopvallend geheel. Dit wordt met uiterste zorg door ons gedaan.

Betrouwbaar alarmsysteem

Het systeem werkt zeer betrouwbaar. Zowel de draden als de rest van het systeem zijn niet gevoelig voor slijtage. We gebruiken een 1.6mm gladde staaldraad met een zink alu coating voor lange levensduur. Een storing zal niet zo snel voorkomen. Een onrechtmatige melding van het alarm komt alleen voor als deze niet goed is afgesteld. Uiteraard zorgen wij dat de afstelling volledig juist gebeurt. De draden moeten goed gespannen zijn en blijven. Dit maken we mogelijk met behulp van draadspanners.

Eenvoudige bediening

De bediening van schrikdraadbeveiliging is simpel. Met de handterminal kunt u het eenvoudig zelf. Het alarmsysteem kan ook gekoppeld worden aan een alarmcentrale. Het systeem heeft weinig onderhoud nodig. De onderhoudskosten blijven daardoor ook heel laag.

Ecotax houdt inbraak tegen

Gelegenheidsdieven zijn de oorzaak van 80% van de inbraken. Een schrikdraadsysteem houdt deze dieven tegen. Hun inbraak wordt niet doorgezet en uw terrein blijft veilig. Bij Ecotax vinden we service belangrijk. We doen er alles aan om u tevreden en gerust te stellen. Heeft u een calamiteit? Met onze 24-uurs service wordt u binnen 24 uur geholpen. In de meeste gevallen kunnen we nog sneller handelen. U kunt ons dag en nacht bereiken voor spoedgevallen.

Kies voor Ecotax en u krijgt onze 24-uurs service erbij, met 5 jaar garantie. Onze professionele medewerkers hebben 25 jaar ervaring in het vak. Wij integreren het nieuwe systeem met uw bestaande alarmsysteem. Veilig en wettelijk goedgekeurd. Neem vrijblijvend contact op en vraag een offerte aan.

Betrouwbaar en professioneel gescreend personeel!

Ontvang een vrijblijvend adviesgesprek over beveiliging.

Steenpad 13
4797SG Willemstad
The Netherlands